Musiikin tulkintaa - myös livenä - á la Tiina ja Kaitsu

 
Paritanssi ja musiikki, nehän on yhtä, eikös?

Helsingin tanssikurssit aloittaa kurssikokonaisuuden jonka aikana kuunnellaan musiikia ja tulkitaan sitä tanssien.

Kurssilla tutustumme tanssinopettaja Tiina Rannan ohjauksessa biisien osiin ja elementteihin, joita paritanssijan on hyvä oppia musiikista kuulemaan, ja opetelemme ilmentämään niitä tanssilla. Löydettyjä musiikin eri elementtejä käydään läpi ja kokeillaan, miten niitä voidaan tuoda tanssissa näkyviin. Voimme mm. tanssia intron niin monta kertaa että jokainen saa aloituksen kohdilleen ja tauotuksen toimimaan.

Kurssilla tanssitaan live- ja levymusiikkiin. Laulaja, pianisti Kai Lehmus on paikalla vain meitä tanssijoita varten. Kai tukee pianon ja laulun avulla musiikin osien kuulemista kappaleista yksi kerrallaan.

Tasovaatimuksina on hallita suomalaisen tangon sekä fuskun sujuvat perusteet.

Opettajina tanssinopettaja Tiina Ranta (STOL) ja laulaja/muusikko Kai Lehmus.

Päivän työkalulajit ja aikataulu:

13:00-15:00 tango
15:00-15:30 ruokatauko kahvilassamme (kahvitarjoilu)
15:30-17:30 fusku

Tämä musiikintulkinna tehopäivä maksaa sinulle 35 € ja yksittäinen kahden tunnin osio 20 €. Opiskelijoille ja työttömille khinnat vastaavasti 25/15 euroa (ilmoitus riittää, todistuksia emme kaipaa). Maksun voit suorittaa paikan päällä joko käteisenä, ePassilla tai Smartumin liikuntaseteleillä.

Vaalimme paritasapainoa ja siksi tunneille tulee ilmoittautua osoitteeseen helsingintanssikurssit@gmail.com!

Noudatamme kursseillamme parinvaihtoa, mutta tietenkään se ei ole pakollista. Eli parit ovat vain nimellispareja paritasapainon varmistamiseksi, joten pari saa halutessaan tanssia koko kurssin keskenään.
 
Stadin ammattiopiston Käpylän toimipisteen osoite on Kullervonkatu 11. Käpylän rautatiesemalta on lyhyt kävelymatka kurssipaikalle kaupungin suuntaan.

Sisäänkäynti saliin on Panuntien puoleisen päädyn kulmasta ovesta F.

Parkkipaikkoja löytyy koulun pihalta riittämiin, molemmilta sivuilta ja päädystä joka riittää meille hyvin. Pysäköikää koulun tontilla oleville parkkipaikoille, älkää Kullervonkadulle.

Joka tapauksessa ilmoittaudu heti varmistaaksesi osallistumisesi sillä vain nopeat syövät!

Tervetuloa toivottaa

-Markku-