Ari Sirén ja Seita Keloluoto

Ari ja Seita opettavat argentiinalaisen tangon nelituntisia intensiivikursseja  joissa kussakin on oma erityisteemansa:

07.02. Tulkinta      13:45-17:45 Meilahti
21.02. Tilan käyttö  13:45-17:45 Meilahti
06.03. Ilo           13:45-17:45 Meilahti

Paikka:   Meilahden Liikuntakeskus, Musiikkiliikuntasali, Meilahdentie 2 B, Helsinki

Kursseille osallistuakseen tanssijan olisi hyvä tuntea perusteita argentiinalaisesta tangosta
mutta harjoitukset sopivat kaikentasoisille tanssijoille.

Ari Sirén on tanssinut argentiinalaista tangoa vuodesta 1999. Säännöllisen opetustyön hän on aloittanut 2008 ja on opettanut mm. Suomen kansainvälisellä Tango Frostbite -festivaalilla.

Kiinnostus ja into oman tanssin kehittämiseen on pysynyt aktiivisena alusta alkaen ja tangofestivaalit ympäri maailman ja niiden monipuolinen opetustarjonta kuuluvat jokavuotiseen ohjelmaan. Ari on tuttu näky myös Suomen milongoissa.

Seita Keloluodon tanssitaustaan kuuluu salsa, kuubalainen rumba sekä karibialaiset tanssit. Argentiinalaisen tangon hän on aloittanut vuonna 2008 ja siitä lähtien tanssinut aktiivisesti milongoissa ja panostanut harjoitteluunsa näiden vuosien ajan. Myös Seitan tangonopiskeluun kuuluvat kansainväliset tangofestivaalit vuosittain.

Ari ja Seita ovat opettaneet viikkotunteja yhdessä kolme vuotta, kahtena vuonna myös Amigos del Tango ry:n järjestämällä tangokesäleirillä. He tanssivat ja opettavat salonkitangoa dynaamisin maustein ja painottavat hyvää kontaktia ja parinvälistä kommunikaatiota unohtamatta musikaalisuutta ja tanssin iloa.

 
6.3. Ilo


Helsingin tanssikurssit jatkaa kevätkaudella argentiinalaisen tangon intensiivikursseja ja opettajaparina ovat taas Ari Sirén ja Seita Keloluoto.

Slogan:

Argentiinalainen tango ei ole aina tummaa ja totista!  Ilo mukaan tangoon ja harjoitteluun!

"We don't do mistakes, we do variations".

Kuvaus:

Kuten aikaisemmilla intensiivikursseilla on ollut tapana, alussa käydään läpi argentiinalaisen tangon perustekniikkaa. 

Nyt kävelytekniikassa kiinnitämme huomiota liikkeen artikulaatioon, tarkkaan liikkeen muodon seuraamiseen, ei vain perusrytmiin tai iskuun tanssimiseen. Alkuosan kestoa ja sisältöä sovitamme ryhmän mukaan.

Rytmitango, alternatiivi, nuevo ja milonga musiikkina tempaavat mukaansa. Haastavimmatkin harjoitteet voivat olla vain hauskoja. 

Kuvio ei ole itsetarkoitus vaan keino, jolla tavoitellaan varmaa ja tasapanoista liikettä.

Dynamiikan ja rytmin vaihtelu, iloinen leikittely kuuluvat argentiinalaiseen tangoon. Viejän ja seuraajan omat ja yhteiset kuviosarjat rikastuttavat tanssin, joka tempaa mukaansa ja antaa musiikille muodon. Viejän ja seuraajan tanssi sulautuu yhdeksi liikkeeksi, jolloin vienti ja seuraaminen lähestyvät toisiaan.

Lähestymme aihetta abrazon tension vaihtelujen, liikkeen peilaamisen, varjotanssin ja roolien vaihdon avulla. Otamme yllättävät tilanteet mukaan improvisaation keinoin osaksi tanssia! 

Muuta:

Argentiinalaisen tangon nelituntinen intensiivi maksaa sinulle 30 € ja maksu suoritetaan paikanpäällä joko käteisenä tai Smartumin seteleillä.

Kursseilla noudatamme parinvaihtoa, mutta tietenkään se ei ole pakollista. Eli parit ovat vain nimellispareja paritasapainon varmistamiseksi, mutta toki pari saa halutessaan koko tunnin kaksinkin tanssia.

Paritasapainon varmistamiseksi meillä on käytössä sähköposti-ilmoittautuminen osoitteeseen helsingintanssikurssit@gmail.com. Helsingin tanssikursseilla on paritakuu ja varmistamme paritasapainon tällä ilmoittautumiskäytännöllä. Siksi ilmoittautuinen on kaikille pakollinen.

Osallistumisestasi tulet samaan varmistuksen riippuen paritilanteesta joko heti tai vasta myöhemmin.

Meilahden liikuntakeskukseen on vieraan vaikea navigaattorilla löytää. Parhaiten sinne löytää kun lähtee liikenneympyrästä Allergiasairaalan ja Paciuksenkadun välistä ja parkkipaikat löytyvät tien päästä liikuntakeskuksen vierestä sekä läheisen kentän kupeesta. Älkää välittäkö aikarajoituksista, ne on arkipäiville!

Joka tapauksessa ilmoittaudu heti varmistaaksesi osallistumisesi sillä vain nopeat syövät!

Tervetuloa, toivottavat

-Ari, Seita ja Markku-