Buggin teemapäivä toukokuun lopulla Käpylässä!

Helsingin tanssikurssit järjestävät toukokuun lopulla Käpylän ammmattikoululla eli sunnuntaina 27.5. buggin teemapäivän klo 12 alkaen . Teemapäivä koostuu kolmesta 1h45 min setistä omilla teemoillaan. Opettajina toimivat Juha Turu, Tiina Ranta, Piia Niskala, Timo Arstila ja Marianne Krause.

Paikkana on Käpylän ammattikoulu aka Stadin ammattiopisto, Kullervonkatu 11, Helsinki.

Bugg on mukaansa tempaava, menevä tanssilaji, joka elää ajan saatossa. Tanssijat keksivät uusia jippoja ja tyylisuuntauksia. Yleisimmät tyylisuuntaukset ovat pyörivä bugg, liikkuva bugg ja ennakoivaan vartalovientiin perustuva tyyli. Käsien pressistä tai vasteesta on myös useita eri versioita, samoin jalkatekniikasta. Tällä tanssikurssilla keskitytään nimenomaan ennakoivaan vartalovientiin (Åhej-teknik; Juha) ja tanssitekniikkaan (Timo ja Marianne). 

Kurssilla on tarjolla tuhti määrä opetusta buggin perustekniikkaa, tanssitekniikkaa, jalkatekniikkaa, joustoa sekä liikkuvaa buggia. 

Osa 1: BUGG PIKA-ALKEET klo 12:00-13:45 (Juha ja Tiina)

Buggin perusteet ennakoivan vientitekniikan mukaan (Åhej-teknikka) juurta jaksaen opetettuna. Eli jos olet jo aiemmin ollut kurssilla, mutta et ole ymmärtänyt miten se toimii, niin tällä kurssilla tulet oppimaan perustekniikan perusteellisesti. Buggin perustaa, vientiä & seuraamista ja mukavia kuvioita, sillä kaikkein miellyttävimmällä, kevyellä tyylillä. 

<kahvitauko, kahvilakeittiö ja jääkaappi käytössämme>

Osa 2: BUGGIN TEKNIIKKAA klo 14:00-15:45 (Timo ja Marianne)
Tällä osiolla perehdytään vahvasti tekniikkaan buggissa. Aiheina ovat ainakin buggin tanssi- ja jalkatekniikkaa sekä jouston merkitys. Tullakseen hyväksi bugg-tanssijaksi, on hyvä osata sekä vartalon hallintaa, että sopivassa määrin hyvää jalkatekniikkaa. Jalkatekniikan ja jouston harjoittelussa hyödynnetään boogie woogiesta tuttuja triplestepejä ja kick-ball-changea. Liikkuvaa buggia aloitetaan tällä osiolla, jos ehditään.

<ruokatauko, kahvilakeittiö ja jääkaappi käytössämme>

Osa 3: LIIKKUVA BUGG klo 16.15-18:00 (Juha ja Piia)
Liikkuvan buggin perusteet helposti ja rautalangasta vääntäen niin, että kaikki pysyvät mukana. Runsaasti myös erilaisia liikkuvan buggin tekniikkaan liittyviä kuvioita. Tyylisuunta on ennakoiva vartalovientitekniikka (Åhej-teknikka). Liikkuvan buggin opetus lähtee alusta, ja etenee porukan mukaan jouhevasti.

Tämä on pääosin jatkotason tiiviskurssi, ja etenemme mukavan reippaasti. Oman parin kanssa voit tulla vaikka vain alkeiskurssin käyneenäkin eli silloin on helpompaa olla vaihtamatta ja turha jännitys hää pois. Myös kilpailevat parit saavat hyötyä ja uusia näkökulmia tähän rakkaaseen tanssilajiin.

Tämä buggin tehopäivä maksaa sinulle 40 € tai yksittäinen osio 15 €. Opiskelijoille ja työttömille hinnat vastaavasti 25/10 € (ilmoitus riittää, todistuksia emme kaipaa). Maksun voit suorittaa paikan päällä joko käteisenä, ePassilla tai Smartumin liikuntaseteleillä.

Vaalimme paritasapainoa ja siksi kaikkien tulee ilmoittautua tunneille osoitteeseen helsingintanssikurssit@gmail.com!

Noudatamme kursseillamme parinvaihtoa, mutta tietenkään se ei ole pakollista. Eli parit ovat vain nimellispareja paritasapainon varmistamiseksi, joten pari saa tanssia koko kurssin keskenään jos niin haluaa.

Stadin ammattiopiston Käpylän toimipisteen (Käpylän ammattikoulu) osoite on Kullervonkatu 11. Käpylän rautatiesemalta on lyhyt kävelymatka kurssipaikalle kaupungin suuntaan.

Sisäänkäynti saliin on Panuntien puoleisen päädyn ovesta F, lähinpänä isompaa tietä ja jätelavaa.

Parkkipaikkoja löytyy koulun pihalta riittämiin, molemmilta sivuilta ja päädystä juuri F-oven edestä. Pysäköikää koulun tontilla oleville parkkipaikoille, ÄLKÄÄ Kullervonkadulle (aluepaikoitusrajoitukset).

Joka tapauksessa ilmoittaudu heti varmistaaksesi osallistumisesi sillä vain nopeat syövät!

Tervetuloa toivottavat

-Juha, Tiina, Piia, Timo, Marianne ja Markku-