7.4. Vaihtelua bluesin perusteisiin

Helsingin tanssikurssit ja Arja Sahlberg jatkavat huhtikuussa bluesin alkeisworkkarin jälkeen korkeammalla tasolla. Paikkana supersali Käpylässä ja viikonpäivä on lauantai.

Kaikki 'logistinen' tieto löytyy täältä - http://www.helsingintanssikurssit.fi/413401455  sillä kadun osoitetieto ei kerro mihin kannattaa parkkeerata - ihan isomman tien läheisempään kulmaan.


Bluestanssissa tärkeää on lajinomainen liikekieli ja musikaalisuus. Tällä kurssilla opettelemme varioimaan bluesin perusteita eri tanssiotteissa lisäämällä parikontaktiin erilaisia suuntia ja omaan vartaloon erilaisia muotoja, isolaatioita ja rytmejä. Tekemällä pieniä muutoksia tanssiasentoon, suuntiin tai rytmeihin tanssista tulee monipuolista ja inspiroivaa. 

Blues on ainutlaatuinen, pitkän historiansa muokkaama tanssi, joka mahdollistaa sekä viejän että seuraajan oman ilmaisun hyvän parikontaktin säilyttäen. Bluesin historiasta ja estetiikasta innostunut Arja Sahlberg on opettanut bluesia noin kolme vuotta, säännöllisimmin Helsingin Jazz Factoryssä. 

Kohderyhmä: Kurssi sopii perusteiden jatkoksi, mutta se soveltuu hyvin inspiraation lähteeksi myös pidempään bluesia tanssineille. Vinkki: Jos olet yleensä käynyt kursseilla seuraajana, mutta myös vieminen kiinnostaa, tästä kurssista saat paljon materiaalia tanssilattialla kokeiltavaksi!

Tämä kokonaisuus maksaa sinulle 25 € ja maksu suoritetaan paikan päällä joko käteisenä tai Smartumin seteleillä. Yksittäisen osion hinta on 15 €. Opiskelijoille ja työttömille hinta on vastaavasti 15/10 euroa - ilmoitus alennusoikeudesta riittää.

Kursseilla noudatamme parinvaihtoa, mutta tietenkään se ei ole pakollista. Eli parit ovat vain nimellispareja paritasapainon varmistamiseksi, eli toki pari saa halutessaan kaksinkin tanssia.

Vaalimme paritasapainoa ja siksi kurssille tulee ilmoittautua joko yksin tai parin kanssa helsingintanssikurssit@gmail.com. 

Stadin ammattiopiston Käpylän toimipisteen osoite on Kullervonkatu 11. Käpylän rautatiesemalta on lyhyt kävelymatka kurssipaikalle kaupungin suuntaan.

Sisäänkäynti saliin on Panuntien puoleisen päädyn kulmasta ovesta F.

Parkkipaikkoja löytyy koulun pihalta riittämiin, molemmilta sivuilta ja päädystä joka riittää meille hyvin. Pysäköikää koulun tontilla oleville parkkipaikoille, älkää Kullervonkadulle.

Nähdään nyt vaihteeksi Käpylän parketilla!

-Arja ja Markku-