Kimmo Luukkonen, tanssinopetuksen monitoimimies

Kimmo Luukkonen on espoolainen todellinen tanssin moniottelija, joka on urallaan harjoitellut ja ohjannut useimpia Suomessa tanssittavia paritansseja tanssiurheilusta latolattareihin ja kansantansseihin. Miehen paritanssiura alkoi keväällä 1989 ja tanssia hän on ohjannut vuodesta 1992. Kimmo on ahkera harjoittelija, joka pyrkii jatkuvasti opettelemaan ja opettamaan uutta.

Poikkeuksellisen monipuolisen paritanssitaustansa vuoksi hän tuo mielellään uusia tuulia suomalaisiin seuratansseihin. Ohjaajana Kimmo on verbaaliakrobaatti, jonka tunneilla on aina hauskaa. Tanssi on hänelle iloinen asia, jossa ei ole yhtä oikeaa tyyliä. Tunnit ovat selkeitä ja hän osaa kiteyttää erinomaisesti sen, mikä on tärkeää. Kimmon tunnilla saat mainiot oppimisen eväät.

 

Kimmon sunnuntaikurssit ovat aina parillisina viikkoina Puotilan työväentalolla klo 15:00-16:30 ja 16:45-18:15.

 

Puotilan työväentalon osoite on Rusthollarinkuja 3, Helsinki.

 

 

Syksyn ohjelmamme:

 

10.09. Fusku, kuviokimara ja potku- eli lindyfuskun perusteet

24.09. Rumba-bolero, teemana salissa etenevä bolero

08.10. Hitaan ohiaskelvalssin perusteet ja linjat ja tehosteet

22.10. Polkka ja sottiisi, perusteista

05.11. Tango, nousut, laskut ja melodiatulkinta

19.11. Pistot, spinit, pyörimiset

03.12. Cha-cha, salsanomaiset kuviot ja rytmin ja jalkatekniikan variaatiot

17.12. Linjat, taivutukset, pikkujouluhöpsötykset

                

10.9. Kuvioita ja lindyn tuoksua fuskuun + iltatanssit

Sunnuntaina 10.9. klo 15:00-18.15 Helsingin tanssikurssit tarjoaa Suomen tanssituimman kädenalitanssin eli fuskun tehokimaran tutussa Puotilan työväentalossa. Opetusten päättyessä samassa Puotilan työväentalon salissa alkavat ilmaiset ja kaikille avoimet Helsingin lavatanssien tanssit – https://www.facebook.com/events/154814048434006.

Päivä koostuu kahdesta puolentoista tunnin jatkotason oppitunnista. Päivän ensimmäisen treeniosio on kello 15.00-16.30 ja toinen klo 16.45-18.15. Opetus maksaa 15 euroa osiolta. Maksun voit maksaa paikan päällä joko käteisellä tai Smartumin seteleillä.

Ensimmäinen oppituntimme on puhdas kuviotunti. Teemme kotoisaan perusfuskuun tuoreita, toimivia kuvioita. Luvassa eloa ja vaihtelua ja vähäsen vientiä ja seuraamistakin.

Toisen tuntimme teemana on lindy- eli potkufusku. Kun musiikki on menevää ja swingaa, fuskun perusaskeleen voi muuttaa joko kokonaan tai väliin lindy hopin oloiseksi potkuaskeleeksi. Tämän tunnin lähdemme perusteista. Oletamme, että osaat jo perusfuskua, mutta aiempaa kokemusta potkufuskusta ei tarvita. Tällä tunnilla pompitaan ja tulee hiki, huomio tämä kenkä- ja vaatevalinnoissasi.

Fuskua ohjaa superkonkarimme Kimmo Luukkonen, jolla on yli neljännesvuosisadan opetuskokemus ja laaja tietämys. Kimmo opettaa selkeästi ja iloisesti.

Vaalimme paritasapainoa ja siksi tunteihin tulee ilmoittautua joko yksin tai parin kanssa osoitteeseen helsingintanssikurssit@gmail.com!

Opetuksen jälkeen noin klo 18.20 samassa salissa alkavat Helsingin lavatanssien vapaaehtoisvoimin järjestämät avoimet tanssit. Tarjolla on tanssittavaa musiikkia klo 22 asti, kaikille vapaa pääsy, tervetuloa!

Puotilan työväentalon pihaan mahtuvat kaikki kurssilaisten autot. Jos taas tulet yleisillä eli metrolla niin Puotilan metroasemalta Puotilan päästä työväentalolle on 400 metrin kävelymatka. Kävele tällöin takaisin kaupungin eli etelän suuntaan, koulun ja parkkipaikan välistä. Puotilan työväentalo on se vanha puutalo pikkuisen mäen päällä.

Helsingin Tanssikurssien muusta tarjonnasta löydät lisätietoa osoitteesta www.helsingintanssikurssit.fi .

Tervetuloa!

- Kimmo ja Markku -

Iloista cha cha -populaa Kimmon kauden avauksessa.